Pro deo advocaat verkeersrecht in Tilburg

Bij het verkeersrecht gaat het om aanrijdingen, verkeersongevallen, maar ook om verkeersovertredingen, en overige verkeersstrafzaken. Eigenlijk bestaat uit verkeersrecht onder andere uit het aansprakelijkheidsrecht, letselschadezaken, CBR-zaken, en het verkeersstrafrecht

Bij eigenlijk alle zaken met betrekking tot het verkeersrecht is het belangrijk dat u direct wordt bijgestaan door een in het verkeersrecht gespecialiseerde advocaat, hetgeen eigenlijk dus weer een apart specialisme is binnen de andere rechtsgebieden. Voor de regio Tilburg hebben wij afspraken gemaakt met een in het verkeersrecht gespecialiseerde advocaat die bereid is om de rechtsbijstand aan particulieren ook pro deo te verlenen.

Pro deo advocaat

Pro deo betekent letterlijk "voor God (niets)", en houdt in dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat.  De rechtsbijstand van een pro deo advocaat is echter niet altijd geheel gratis. In sommige gevallen dient u, als cliënt, een bij wet vastgestelde geringe eigen bijdrage te betalen.

Advocaat verkeersrecht

De bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaat verkeersrecht heeft jarenlange kennis en ervaring opgedaan binnen het verkeersrecht. De advocaat houdt zich ook hoofdzakelijk bezig met het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten vanwege aansprakelijkheidsvraagstukken. Het gaat binnen het aansprakelijkheidsrecht met name om de volgende zaken:

  • Aansprakelijkheid bij aanrijdingen en verkeersongevallen
  • Aansprakelijkheid wegbeheerder
  • CBR-zaken
  • Rijden onder invloed
  • Strafrechtelijke vervolging bij verkeersongevallen
  • Verlaten plaats ongeval
  •  Gevaarlijk rijgedrag

Regio Tilburg

In beginsel gelden de speciale afspraak voor de pro deo rechtsbijstand voor de regio Tilburg, maar de bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaten zijn ook bereid om cliënten van net buiten de regio Tilburg rechtsbijstand te verlenen. De voorwaarde is altijd dat de cliënt in staat en bereid moet zijn om bij de advocaat op kantoor te komen, teneinde de zaak te bespreken.

Aanmelden nieuwe zaak

U kunt uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Op het aanmeldingsformulier moet u aangeven dat u rechtsbijstand wenst van een in het verkeerrsecht gespecialiseerde advocaat. Wij zullen uw aanmelding vervolgens direct doorsturen naar de advocaat, die binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u zal opnemen. U beslist pas tijdens het intakegesprek bij de advocaat of u de zaak voor wil laten komen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden