Veelgestelde vragen Pro deo advocaat Tilburg

Wat is een pro deo advocaat?

Een pro deo advocaat is een advocaat wiens kosten worden vergoed door de Staat. U hoeft dus niet zelf de advocaat te betalen. Wel betaalt u in sommige gevallen een van uw inkomen afhankelijk gestelde eigen bijdrage.

Wanneer kan ik in aanmerking komen voor een pro deo advocaat?

Of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat is afhankelijk van het soort zaak, en het stadium waarin de zaak zich bevindt, en voorts van uw inkomen en vermogen in het peiljaar. Ook de aard en soms de ingewikkeldheid van de zaak is bepalend voor de vraag of u een toevoeging krijgt.  U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen en wij zullen dan voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat.

Hoe hoog is de eigen bijdrage die ik moet betalen?

De eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen in het peiljaar (twee jaar geleden). In de tabel met de inkomensgrenzen kunt u zelf nagaan hoe hoog de eigen bijdrage is.
In strafzaken krijgt u overigens standaard een korting op de te betalen eigen bijdrage. In sommige gevallen kan de eigen bijdrage ook worden teruggebracht tot nihil. U hoeft dan niets meer te betalen.

Kan ik een pro deo advocaat krijgen om mij bij te staan?

Wij werken binnen ons netwerk ook met pro deo advocaten. Wanneer u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, betekent dit dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat. U hoeft zelf alleen een eigen bijdrage te betalen. Of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, en hoe hoog de eigen bijdrage is die u moet betalen, kunt u zelf nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Uw advocaat kan u hier ook meer over vertellen.

Waarom alleen een pro deo advocaat voor de regio Tilburg

Onze pro deo advocaten hebben hun kantoor met name in de regio Tilburg zitten, vandaar dat wij met name ons op Tilburg en omgeving richten. Maar ook buiten Tilburg zijn de advocaten veelal bereid om rechtsbijstand te verlenen, mits de cliënt bereid is om naar kantoor te komen, of wanneer de rechtsbijstand in voldoende mate verleend kan worden wanneer het contact met de cliënt onderhouden kan worden met moderne communicatiemiddelen.

 

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden