Gratis pro deo advocaat Tilburg

Een pro deo advocaat heeft voor u tot voordeel dat u niet zelf de kosten van rechtsbijstand hoeft te betalen. Toch is een pro deo advocaat niet altijd helemaal gratis. Gezien de betekenis "pro deo", hetgeen letterlijk "voor God", oftewel gratis betekent, is het toch niet zo dat een pro deo advocaat helemaal gratis zijn rechtsbijstand verleend.

Eigen bijdrage pro deo advocaat

Afhankelijk van uw inkomen in het peiljaar betaalt u een geringe eigen bijdrage. Hoe hoog deze eigen bijdrage is, vindt u in de tabel van de inkomensgrenzen. In zaken van personen- en familierecht, ligt de eigen bijdrage hoger dan in andersoortige zaken. Soms kunt u ook een korting krijgen op de te betalen eigen bijdrage wanneer u op advies van uw advocaat een diagnosedocument haalt bij het juridisch loket.
Wanneer de rechtzoekende gedetineerd is, wordt er geen eigen bijdrage opgelegd. Dan wordt de pro deo rechtsbijstand door de advocaat echt gratis verleend.

Inkomens- en vermogensgrenzen

Of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat is afhankelijk van uw inkomen en vermogen in het peiljaar (2 jaar terug). Jaarlijks worden de inkomens- en vermogensgrenzen door de Staat vastgesteld. Uw advocaat kan u precies vertellen of u in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand.

> Meer informatie inkomens- en vermogensgrenzen

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden