Pro deo advocaat bezwaar/beroep CBR

Bij geschillen met het CBR is het belangrijk dat u van meet af aan wordt bijgestaan door een gespecialiseerde CBR-advocaat. Voor de regio Tilburg hebben wij afspraken gemaakt met een in het CBR-advocaat die precies weet welke verweren u met succes tegen het CBR kan voeren.

Pro deo advoaat

Pro deo betekent letterlijk "voor God (niets)", en houdt in dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat.  De rechtsbijstand van een pro deo advocaat is echter niet altijd geheel gratis. In sommige gevallen dient u, als cliënt, een bij wet vastgestelde geringe eigen bijdrage te betalen.

Helaas is het zo dat per 1 februari 2014 de wetgever heeft bepaald dat u alleen recht hebt op rechtsbijstand van een pro deo advocaat indien het gaat om een zaak die feitelijk of juridisch bijzonder ingewikkeld is ten opzichte van andere CBR-zaken. Alleen in uitzonderlijke gevallen krijgt u dus nog een pro deo advocaat toegewezen. 

Advocaat bezwaar tegen CBR

Toch is ons advies zeker niet om de bezwaarprocedure tegen het CBR zelf te doen. De procedures zijn daarvoor veel te ingewikkeld en u kunt slechts een beperkt aantal verweren met succes voeren.
De bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaat arbeidsrecht heeft jarenlange kennis en ervaring opgedaan met CBR-procedures. De advocaat houdt zich ook hoofdzakelijk bezig met het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten in zaken tegen het CBR. Het gaat dan met name om de volgende door het CBR genomen beslissingen

  • Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (LEMA)
  • Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (EMA)
  • Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG)
  • Alcoholslotprogramma (ASP)
  • Onderzoek naar de rijgeschiktheid
  • Onderzoek naar de rijvaardigheid
  • Ongeldig verklaring rijbewijs
  • Schorsing geldigheid rijbewijs 

Regio Tilburg

In beginsel gelden de speciale afspraak voor de pro deo rechtsbijstand voor de regio Tilburg, maar de bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaten zijn ook bereid om cliënten van net buiten de regio Tilburg rechtsbijstand te verlenen. De voorwaarde is altijd dat de cliënt in staat en bereid moet zijn om bij de advocaat op kantoor te komen, teneinde de zaak te bespreken.

Aanmelden nieuwe zaak

U kunt uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Op het aanmeldingsformulier moet u aangeven dat u rechtsbijstand wenst van een gespecialiseerde CBR-advocaat. Wij zullen uw aanmelding vervolgens direct doorsturen naar de advocaat, die binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u zal opnemen. U beslist pas tijdens het intakegesprek bij de advocaat of u de zaak voor wil laten komen.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden