Pro deo advocaat verzekeringsrecht in Tilburg

Bij geschillen binnen het verzekeringsrecht is het belangrijk dat u direct wordt bijgestaan door een gespecialiseerde advocaat in het verzekeringsrecht. Het verzekeringsrecht omvat alle geschillen met verzekeringsmaatschappijen, vaak waar het gaat om de uitkering van verzekeringspenningen na een schadegeval. Voor de regio Tilburg hebben wij afspraken gemaakt met een in het verzekeringsrecht gespecialiseerde advocaat die bereid is om de rechtsbijstand aan particulieren ook pro deo te verlenen.

Pro deo advocaat

Pro deo betekent letterlijk "voor God (niets)", en houdt in dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat.  De rechtsbijstand van een pro deo advocaat is echter niet altijd geheel gratis. In sommige gevallen dient u, als cliënt, een bij wet vastgestelde geringe eigen bijdrage te betalen.

Advocaat verzekeringsrecht

De bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaat verzekeringsrecht heeft jarenlange kennis en ervaring opgedaan binnen het verzekeringsrecht. De advocaat houdt zich ook hoofdzakelijk bezig met het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten in procedures tegen verzekeringsmaatschappijen. Het gaat binnen het verzekeringsrecht met name om de volgende zaken:

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
  • Opzet en schuld
  • Mededelingsplicht
  • Regres
  • Verzekeringsfraude
  • Verjaringstermijnen

Regio Tilburg

In beginsel gelden de speciale afspraak voor de pro deo rechtsbijstand voor de regio Tilburg, maar de bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaten zijn ook bereid om cliënten van net buiten de regio Tilburg rechtsbijstand te verlenen. De voorwaarde is altijd dat de cliënt in staat en bereid moet zijn om bij de advocaat op kantoor te komen, teneinde de zaak te bespreken.

Aanmelden nieuwe zaak

U kunt uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Op het aanmeldingsformulier moet u aangeven dat u rechtsbijstand wenst van een in het verzekeringsrecht gespecialiseerde advocaat. Wij zullen uw aanmelding vervolgens direct doorsturen naar de advocaat, die binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u zal opnemen. U beslist pas tijdens het intakegesprek bij de advocaat of u de zaak voor wil laten komen.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden