Pro deo advocaat onderwijsrecht in Tilburg

Het onderwijsrecht omvat alle geschillen tussen scholen en hun leerlingen, zoals procedures bij de examencommissie, en verwijdering en schorsing van school. Bij geschillen binnen het onderwijsrecht is het belangrijk dat u direct wordt bijgestaan door een gespecialiseerde advocaat onderwijsrecht. Voor de regio Tilburg hebben wij afspraken gemaakt met een in het onderwijsrecht gespecialiseerde advocaat die bereid is om de rechtsbijstand aan particulieren ook pro deo te verlenen.

Pro deo advocaat

Pro deo betekent letterlijk "voor God (niets)", en houdt in dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat.  De rechtsbijstand van een pro deo advocaat is echter niet altijd geheel gratis. In sommige gevallen dient u, als cliënt, een bij wet vastgestelde geringe eigen bijdrage te betalen.

Advocaat onderwijsrecht

De bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaat onderwijs recht heeft jarenlange kennis en ervaring opgedaan binnen het onderwijsrecht. De advocaat houdt zich ook hoofdzakelijk bezig met het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten bij geschillen met scholen. Het gaat binnen het onderwijsrecht dan met name om de volgende zaken:

  • Procedures examencommissie
  • Verwijdering van school
  • Schorsing van school
  • Klachtprocedures

Regio Tilburg

In beginsel gelden de speciale afspraak voor de pro deo rechtsbijstand voor de regio Tilburg, maar de bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaten zijn ook bereid om cliënten van net buiten de regio Tilburg rechtsbijstand te verlenen. De voorwaarde is altijd dat de cliënt in staat en bereid moet zijn om bij de advocaat op kantoor te komen, teneinde de zaak te bespreken. Voor wat betreft het onderwijsrecht hebben wij ook een advocaat moeten vinden buiten Tilburg, nu in de regio geen andere advocaten voldoende gespecialiseerd bleken te zijn.

Aanmelden nieuwe zaak

U kunt uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Op het aanmeldingsformulier moet u aangeven dat u rechtsbijstand wenst van een in het onderwijsrecht gespecialiseerde advocaat. Wij zullen uw aanmelding vervolgens direct doorsturen naar de advocaat, die binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u zal opnemen. U beslist pas tijdens het intakegesprek bij de advocaat of u de zaak voor wil laten komen.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden