Pro deo advocaat jeugdrecht in Tilburg

Jeugdigen hebben altijd recht op gespecialiseerde rechtsbijstand van een in het jeugdrecht gespecialiseerde advocaat. Het is belangrijk dat uw kind echt wordt bijgestaan door een echte jeugdrechtadvocaat, zeker waar het gaat om procedures tegen Bureau Jeugdzorg.  Voor de regio Tilburg hebben wij afspraken gemaakt met een in het jeugdrecht gespecialiseerde advocaat die bereid is om de rechtsbijstand aan particulieren ook pro deo te verlenen.

Civiel jeugdrecht en jeugdstrafrecht

Uw kind kan te maken krijgen met het civiele jeugdrecht (waar het gaat om ondertoezichtstellingen en (gesloten) uithuisplaatsingen, maar ook met het jeugdstrafrecht. Voor beide gevallen hebben wij binnen ons netwerk een gespecialiseerde advocaat jeugdrecht. 

Pro deo advocaat

Pro deo betekent letterlijk "voor God (niets)", en houdt in dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat.  De rechtsbijstand van een pro deo advocaat is echter niet altijd geheel gratis. In sommige gevallen dient u, als cliënt, een bij wet vastgestelde geringe eigen bijdrage te betalen.

Advocaat jeugdrecht

De bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaat jeugdrecht heeft jarenlange kennis en ervaring opgedaan binnen het jeugdrecht. De advocaat houdt zich ook hoofdzakelijk bezig met het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten vanwege jeugdzaken. Het gaat binnen het jeugdrecht dan met name om de volgende zaken:

  • Ondertoezichtstelling jeugdzorg
  • Uithuisplaatsing 
  • Ontzetting gezag
  • Meldpunt Kindermishandeling (AMK)

Regio Tilburg

In beginsel gelden de speciale afspraak voor de pro deo rechtsbijstand voor de regio Tilburg, maar de bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaten zijn ook bereid om cliënten van net buiten de regio Tilburg rechtsbijstand te verlenen. De voorwaarde is altijd dat de cliënt in staat en bereid moet zijn om bij de advocaat op kantoor te komen, teneinde de zaak te bespreken.

Aanmelden nieuwe zaak

U kunt uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Op het aanmeldingsformulier moet u aangeven dat u rechtsbijstand wenst van een in het jeugdrecht gespecialiseerde advocaat. Wij zullen uw aanmelding vervolgens direct doorsturen naar de advocaat, die binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u zal opnemen. U beslist pas tijdens het intakegesprek bij de advocaat of u de zaak voor wil laten komen.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden