Pro deo advocaat bestuursrecht in Tilburg

Bij geschillen tegen gemeenten, provincie en andere overheidsinstellingen krijgt u te maken met het bestuursrecht.  Wanneer u verwikkeld bent in een bestuursrechtelijke geschil, is het belangrijk dat u direct wordt bijgestaan door een gespecialiseerde advocaat bestuursecht. Voor de regio Tilburg hebben wij afspraken gemaakt met een in het bestuursrecht gespecialiseerde advocaat die bereid is om de rechtsbijstand aan particulieren ook pro deo te verlenen.

Pro deo advocaat

Pro deo betekent letterlijk "voor God (niets)", en houdt in dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat.  De rechtsbijstand van een pro deo advocaat is echter niet altijd geheel gratis. In sommige gevallen dient u, als cliënt, een bij wet vastgestelde geringe eigen bijdrage te betalen.

Advocaat bestuursrecht

De bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaat bestuursrecht heeft jarenlange kennis en ervaring opgedaan binnen het bestuursrecht. De advocaat houdt zich ook hoofdzakelijk bezig met het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten vanwege bestuursrechtelijke geschillen. Het gaat binnen het arbeidsrecht dan met name om de volgende zaken:

  • Aanvraag en verweer (bouw)vergunningen
  • WOZ (geen toevoeging mogelijk)
  • Spoedeisende bestuursdwang
  • Wet Openbaarheid bestuur
  • Geschillen met gemeente

Regio Tilburg

In beginsel gelden de speciale afspraak voor de pro deo rechtsbijstand voor de regio Tilburg, maar de bij het samenwerkingsverband aangesloten advocaten zijn ook bereid om clienten van net buiten de regio Tilburg rechtsbijstand te verlenen. De voorwaarde is altijd dat de client in staat en bereid moet zijn om bij de advocaat op kantoor te komen, teneinde de zaak te bespreken.

Aanmelden nieuwe zaak

U kunt uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aanmelden via het daartoe bestemdeaanmeldingsformulier op de website. Op het aanmeldingsformulier moet u aangeven dat u rechtsbijstand wenst van een in het bestuursrecht gespecialiseerde advocaat. Wij zullen uw aanmelding vervolgens direct doorsturen naar de advocaat, die binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u zal opnemen. U beslist pas tijdens het intakegesprek bij de advocaat of u de zaak voor wil laten komen.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden