Waarom een pro deo advocaat strafrecht

In het algemeen geldt dat het voor iedere strafzaak is aan bevelen om u te laten bijstaan door een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat. Rechtsbijstand van een strafrechtadvocaat heeft veel voordelen:

  • Een advocaat weet hoe het strafproces werkt, en zal u op de zitting voorbereiden
  • De advocaat vraagt het volledige strafdossier op, en zal dit met u bespreken zodat u weet welke bewijzen in het dossier zitten.
  • De advocaat kan u adviseren over wat u wel en niet kunt verklaren
  • De advocaat kan zo nodig onderzoekswensen (bijv. horen getuigen) indienen bij de officier van justitie; de advocaat weet precies hoe dat moet, en welke termijnen hiervoor gelden
  • De advocaat weet precies wat er nodig is voor een vrijspraak of een zo laag mogelijke straf

Waarom pro deo?

Dat het verstandig is om u door een advocaat te laten bijstaan tijdens een strafzaak is nu wel duidelijk. Maar waarom dan door een pro deo advocaat?

Een pro deo advocaat krijgt u enkel wat u niet in staat bent om zelf een advocaat te betalen. Dit is afhankelijk van de bij wet vastgestelde inkomensgrenzen.
Ook gedetineerden komen altijd in aanmerking voor een pro deo advocaat.

Het voordeel van een pro deo advocaat is dat u achteraf niet wordt geconfronteerd met een hoge rekening van de advocaat. Indien u recht hebt op een pro deo advocaat worden de kosten van rechtsbijstand vergoed door de Staat. U betaalt zelf hoogstens een geringe eigen bijdrage.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden